16 січня 2014 р.

"Ми чуємо тебе, Кобзарю, через століття...."


15 січня 2014 року в приміщенні Чернігівської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся районний літературно-мистецький виховний захід "Світлиця Шевченкового заповіту", з нагоди відзначення 200-річчя від дня народження Т.Г.Шевченка.

Свято для 30 учнів-переможців районних етапів мовно-літературних конкурсів організоване районним методичним кабінетом за активної участі вчителів української мови та літератури району (Кучерян С.І., Хмельницький НВК; Лущай Л.А., Владівська ЗОШ; Івашина Г.М., Бистрицька Н.А., Богданівська ЗОШ; Вічева О.О., Панфілівський НВК). Юні поети-початківці Бєдарєва Анна, Кривний Владислав (Чернігівська ЗОШ І-ІІІ ступенів) та Юредюк Діана, Хоменко Ярослав (Чернігівська СШ "Надія") познайомили присутніх з власними віршами на Шевченківську тематику. Учениця Богданівської ЗОШ Лубінець Карина поділилася своїми враженнями від поїздки до Канева, на місце перепоховання Великого Кобзаря. Працівники районної бібліотеки  представили до уваги літературно-краєзнавчу подорож "Шевченко на Запоріжжі". Музичне оформлення свята забезпечив виступ ансамблю бандуристок музичної школи (керівник: Юркіна О.М.) та вихованців Богданівської школи (керівник: Ценов Е.О.). 

Присутність на святі представників районної влади Сапальова В.В., Шумельного А.М., начальника відділу освіти, молоді та спорту Отроди В.В., ще раз підтвердила велику значимість даної події та незаперечну пізнавальну користь для юних мовознавців та літераторів, які змогли доторкнутись серцем до джерел творчості Шевченка.




Немає коментарів:

Дописати коментар