22 квітня 2015 р.

РМО вихователів "Морально-етичне виховання дошкільників"

            24 квітня 2015 року на базі  коммунального дошкільного навчального закладу «Посмішка» Чернігівської селищної ради відбулося засідання РМО вихователів «Морально-етичне виховання дошкільників». Під час роботи розглянули питання:
-методика виховання чесності та правдивості у дітей старшого дошкільного віку;
-значення народних казок у морально-етичному вихованні дошкільнят;
пільна робота  сім'ї та  дитячого садка у вирішенні завдань морально-етичного виховання.

Педагоги акцентували увагу на тому, що велику роль у навчанні та вихованні поведінкової культури грає рідна мова. Навчання правильній, поведінці сприяє  мовному розвитку вихованців. З цією метою необхідно розширювати у дітей коло етико-поведінкових понять, що досягається за допомогою словникової роботи. Вчитель-логопед Саєнко С.М. детально зупинилася на використанні логоритмічних прийомів у корекційній роботі. Порушення мовлення-значна перешкода у спілкуванні не лише з однолітками, дорослими, а й предметним світом. Тому особливу увагу приділяють процесу входження в соціум дитини з мовленнєвими проблемами.
Слухачі переглянули заняття у старшій групі (вихователь Гула В.В.), схвалили методичні рекомендації щодо організації роботи з родиною з морально-етичного виховання. Зв'язок з сім'єю - необхідна умова, що дозволяє зберегти єдність вимог і спадкоємність виховання. Роботу по формуванню у дітей старшого дошкільного віку звичок етичної поведінки необхідно проводити разом з батьками: повідомляти їх про досягнення і проблеми дітей, консультуватися з ними про індивідуальні особливості кожної дитини,  навчати самих батьків прийомам і методам етичного виховання в сім'ї. З метою встановлення тісних контактів з сім'єю, для забезпечення єдності у вихованні етичної культури можна використовувати  наступні методи: спільні і групові батьківські збори, консультації, відвідини педагогом сімей своїх вихованців, дні відкритих дверей, стенди в батьківських куточках групових приміщень.
Керівник методичного об’єднання Кучер Л.О. запропонувала практичний матеріал з досвіду роботи «Морально-етичне виховання дітей дошкільного віку», який буде представлено на районному конкурсі «Методист року-2015».


Немає коментарів:

Дописати коментар