24 квітня 2014 р.

РМО вчителів фізики

Відповідно до плану роботи методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту Чернігівської районної державної адміністрації на 2013-2014 навчальний рік, повідомляємо, що 18 квітня 2014 року проведено районне методичне об’єднання для вчителів фізики. Тема засідання: «Місце предметів фізико-математичного циклу в системі шкільної освіти». На семінарі були присутні вчителі фізики 12 загальноосвітніх закладів району. Відсутні вчителі фізики Чернігівської ЗОШ І-ІІ ступенів, Богданівської ЗОШ І-ІІІ ступенів та Довгинського НВК.
         Під час роботи семінару були розглянуті наступні питання:

1.     Аналіз участі учнів у фізичних конкурсах і МАН.
2.     Про порядок закінчення навчального року. Організація та проведення державної підсумкової атестації з предметів фізико-математичного циклу.
3.     Круглий стіл:«Роль предметів фізико-математичного циклу в становленні особистості учня»:
-         Організація диференційованої самостійної навчальної діяльності учнів засобами проектної технології.
-         Застосування інноваційних методів роботи як засіб реалізації особистісного орієнтованого підходу до навчання і виховання учнів.
4.    «Панорама методичних перспектив». Обговорення пропозицій щодо планування роботи методичного об’єднання на наступний навчальний рік. Діагностика педагогічних утруднень.
5.    Мережеві технології в організації роботи методичного об’єднання. Практична робота. Створення віртуальних візиток  засобами вікі-технологій.
За підсумками проведення семінару було вирішено активізувати роботу щодо підготовки учнів до інтелектуальних змагань, застосовувати нові технології у практиці роботи вчителів: веб-квести, взяти участь вчителям фізики у конкурсі проектів впроваджених у навчально-виховний процес за програмою Інтел у жовтні 2014 року. Учасники семінару розглянули питання створення візиток на новій платформі ЗапоВікі, переглянули презентації: «Можливості сучасних Інтернет-засобів щодо створення віртуального навчального середовища», з питань технології Веб-квестів.

Просимо довести до відома вчителів фізики про необхідність заповнення діагностичних анкет, які розміщено на блозі методичного кабінету на сторінці «Діагностика» та створити власну візитку на новій платформі ЗапоВікі і зробити посилання на візитку на сторінці віртуального РМО вчителів фізики Чернігівського району.

Немає коментарів:

Дописати коментар