19 травня 2015 р.

Педагогічний майданчик "Правове виховання дітей дошкільного віку з використанням ІКТ"

   15 травня 2015 року на базі  комунального дошкільного навчального закладу «Посмішка» Чернігівської селищної ради відбулося засідання педагогічного майданчика «Правове виховання дітей дошкільного віку з використанням ІКТ». У формі тренінгу присутні закріпили уявлення про історію прав людини, документи, що регламентують правове виховання дошкільників, критерії відбору знань для занять з мультимедійним супроводом та    обмінялися напрацюваннями і знахідками щодо методичного забезпечення занять з використанням інформаційних технологій.
Педагоги району переглянули заняття (вихователь Середа О.І.) «На допомогу незнайомцю», в основу якого ліг тренінг ірландського педагога Ейлін Хілі. Протягом заняття діти вправлялися у пошуку оптимальних рішень життєвих ситуацій. Вихователь намагалася створити атмосферу, в якій дошкільники  усвідомлять самих себе, набудуть навичок спілкування, зрозуміють значення поняття «дружба»; вчила вирішувати ситуації в атмосфері співдружності; розвивала у дітей емпатію; виховувала морально-правові якості: взаєморозуміння, співпереживання, дружелюбність, закріпити поняття  «право», «правило», «обов'язок».
З метою визначення ІКТ – компетентності вихователів, що відвідували педагогічний майданчик  було проведено анкетування. Аналіз отриманих даних показав, що 100% педагогів застосовують ІКТ у своїй роботі:100% друкують на комп’ютері матеріали для занять; 87,5% шукають інформацію у мережі Інтернет; 75% проводять заняття з використанням комп’ютерної техніки; 25% використовують інформаційні технології у проектній діяльності, 100% респондентів використовують ІКТ для самоосвіти та узагальнення педагогічного досвіду. Результати роботи педагогічного майданчика свідчать, що ІКТ засоби навчання є перспективним і високоефективним інструментом, який  дозволяє надати масу інформації у більшому об’ємі, ніж традиційні джерела інформації. У всіх присутніх очікування від участі в цьому методичному заході виправдалися на 100%. Роботу педагогічного  майданчика протягом року учасники оцінили на відмінно. В побажаннях та відгуках всі присутні поділилися позитивними враженнями.
          


Немає коментарів:

Дописати коментар