20 квітня 2016 р.

РМО вихователів "Підготовка дітей до школи"


19 квітня 2016 року на базі комунального дошкільного навчального закладу «Сонечко» Чернігівської селищної ради проходило засідання «Школи здорової дитини». В ході роботи педагоги обговорили питання щодо використання здоров’язберігаючих технологій в умовах дошкільної установи: стимулювальної, імунної та психогімнастики, піскотерапії, аромотерапії, фітотерапії, кольоротерапії та мудри. Вихователі мали можливість переглянути імунну гімнастику з гумовими м’ячиками, комплекс мудр з дітьми середньої групи «Б» (вихователь ЩербакЛ.П.),заняття з пісочної терапії «В гості до пісочної Феї», психогімнастики «Синій колір» (середня група «А», вихователь Крюкова О.О.).


Разом із медичною сестрою ясел-садка Горпинюк В.В. учасники виконали вправи стимулювальної гімнастики, скуштували цілющий напій на травах, який можна використовувати в умовах навчального закладу, отримали консультацію щодо проведення профілактичних курсів фітотерапії.
Не залишилося осторонь уваги питання щодо організації роботи з батьками по формуванню здорового способу життя та безпеки життєдіяльності. Керівник «Школи здорової дитини» Степаненко Л.В. на занятті з дітьми закріпила їх уявлення про те, що найбільшим багатством людини є здоров’я, що джерелом його зміцнення є запобігання хворобам, здоровий спосіб життя та безпечна поведінка в довкіллі. Мандруючи «космічним простором», вихователь розповідала дітям, що шкідливі звички є основною причиною порушення здоров’я.
         Отримали учасники практичні поради для батьків «Як дбати про здоров’я дитини», які підготувала вихователь-методист Колода Н.В. Всі присутні вкотре переконалися, що система роботи колективу ясел-садка «Сонечко» за фізкультурно-оздоровчим напрямком має позитивні результати. Присутні оглянули виставку нетрадиційного фізкультурного обладнання, яке широко використовується в роботі з дошкільниками.

Немає коментарів:

Дописати коментар