18 червня 2017 р.

Освіта Запорізького краю-2017



У період з 23 січня по 05 квітня 2017 року в он-лайн режимі відбувся І тур обласної педагогічної виставки "Освіта Запорізького краю-2017". Метою проведення даного заходу було інформування широкої педагогічної громадськості, органів державної влади і управління про новітні досягнення освіти Запорізької області, поширення інноваційного педагогічного досвіду, виявлення творчих вчителів та педагогічних колективів, організації співпраці освітніх закладів області, підвищення престижу педагогічної праці у суспільстві.
 На конкурс було представлено 452 роботи, із яких 5 -  напрацювання  4 педагогів з 3 закладів освіти Чернігівського району.

Номінація: Інклюзивна освіта Запорізької області: досвід, перспективи, результати

 Дитячий садок - для всіх діток

Автор: Хлепітько Ірина Вікторівна
Заклад: Комунальний дошкільний навчальний заклад ясла-садок «Посмішка» Чернігівської селищної ради Запорізької області
Дошкільний навчальний заклад — заклад освіти, що впроваджує інклюзивну освіту: адаптує освітні програми, середовище, методи та форми навчання, використовує наявні ресурси, залучає батьків, співпрацює з фахівцями для надання спе­ціальних послуг, створює позитивний клімат. Головна мета дошкільного закладу, що впроваджує інклюзивну освіту, — забезпечити умови для спільного виховання і навчання дітей з різними психофізичними особливостями розвитку. Завдання дошкільного закладу щодо впровадження інклюзивної освіти
·        Створення комфортного простору для всіх.
·        Створення середовища, що сприяє гармонійному розвитку особистості.
·        Створення педагогічної системи, центрованої на потреби дитини та її сім'ї.
·        Формування між дисциплінарної команди фахів­ців, які організовують освітній процес.

Школа щасливого дитинства: від інклюзії до синергії

Автор: Савченко Віталіна Олександрівна
Заклад: Чернігівська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів «Надія» Чернігівської районної ради Запорізької області
Починаючи з 2016 року на базі Чернігівської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів «Надія» започатковано впровадження інклюзивної освіти. На даний момент це єдина школа в Чернігівському районі, яка надає відповідні послуги, тому на плечі педагогічного колективу лягла подвійна відповідальність – забезпечити надання якісних освітніх послуг дітям з особливими освітніми потребами та акумулювати отримані знання й досвід, щоб мати змогу ділитися ним з колегами. У досвіді розглянуто наступні питання: організація навчально-виховного процесу; завдання, які постають перед педагогічним колективом; покрокові рекомендації для керівників шкіл, вчителів, соціальних педагогів та практичних психологів; літературні джерела; створення позитивного клімату у шкільному середовищі та поза його межами.

Виставкова зала

Номінація:Професійна діяльність педагога в інноваційному навчально-виховному закладі

 Майстер-клас з образотворчого мистецтва

Автор: Тарасенко Галина Григорівна
Заклад: Опорний навчально-виховний заклад Чернігівська ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Героя Радянського Союзу А.М.Темника Чернігівської районної ради Запорізької області
Дана робота , яка розміщена в тубі YouTube «Майстер-клас з образотворчого мистецтва» розкриває систему роботи застосування та примінення різних форм та методів у роботі на уроках та в позаурочний час з образотворчого мистецтва.
У відео подано поетапну роботу над темою, цікаві матеріали щодо ефективного використання сучасних інтернет-технологій у навчально-виховному процесі

 

Активізація пізнавальної діяльності учнів початкової школи шляхом впровадження ІКТ

Автор: Величко Людмила Олександрівна
Заклад: Чернігівська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів «Надія» Чернігівської районної ради Запорізької області
В блозі «Активізація пізнавальної діяльності учнів початкової школи шляхом впровадження ІКТ» автор розкриває шляхи вирішення проблемної теми, показує систему роботи щодо розвитку пізнавальних здібностей, інтелекту, творчих вмінь учнів, надає матеріали щодо фактичного використання форм та методів на уроках та в позаурочний час, розробляє методику та технології підготовки учнів до участі у конкурсах різних рівнів. В блозі подано цікаві матеріали щодо ефективного використання сучасних інтернет-технологій у навчально-виховному процесі.
Блог містить посилки на авторські публікації в мережі Інтернет, авторські завдання, на матеріали авторського блогу «Перші кроки в доросле життя»; є багато фотографій, які підтверджують проведену роботу.

Застосування інтерактивних технологій в початковій школі

Автор: Тарасенко Галина Григорівна
Заклад: Опорний навчально-виховний заклад Чернігівська ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Героя Радянського Союзу А.М.Темника Чернігівської районної ради Запорізької області
Дана робота , яка розміщена в блозі «Застосування інтерактивних технологій в початковій школі» розкриває систему роботи щодо розвитку пізнавальних здібностей та інтересів учнів, надає матеріали щодо фактичного використання форм та методів на уроках та в позаурочний час, розробляє методику та технології підготовки учнів до участі у різноманітних конкурсах.
В блозі подано цікаві матеріали щодо ефективного використання сучасних інтернет-технологій у навчально-виховному процесі. Блог містить посилання на авторські публікації в мережі Інтернет, авторські завдання, матеріали авторського блогу ,,Дитинство-щаслива пора”, на проектну діяльність учнів, на участь у конкурсах.


Немає коментарів:

Дописати коментар