22 квітня 2013 р.

Про підсумки ІІ-го Міжнародного медіафестивалю «Москва-Запоріжжя»


Відповідно до наказу управління освіти і науки облдержадміністрації від31.08.2012 № 554 «Про підсумки І-го та організацію ІІ-го Міжнародного медіафестивалю «Москва-Запоріжжя» у Запорізькій області з жовтня 2012 року по березень 2013 року проходив ІІ Міжнародний медіафестиваль «Москва-Запоріжжя».
Учні загальноосвітніх навчальних закладів різних типів і форм власності області, у т.ч. й сільської місцевості, за тематичними напрямами: «Мала Батьківщина. Нерукотворне чудо», «Мала Батьківщина. Рукотворне чудо», «Безпечне дитинство - майбутнє країни. Попередити. Врятувати. Допомогти»,  «Здоровий спосіб життя», «Надії і проблеми ХХІ століття» подали власноруч створені друковані та електронні медіатвори: молодіжні газети та журнали, анімаційні та відеофільми, Інтернет-твори, фільми, зняті з мобільного телефону тощо.


Усього у медіафестивалі брали участь більше 70 загальноосвітніх, позашкільних, приватних навчальних закладів, підготувавши 311 робіт у п’яти номінаціях. Найактивнішими були заклади освіти обласного підпорядкування, міст Енергодара, Мелітополя; Василівського, Чернігівського, Мелітопольського, Якимівського  районів. Чернігівський район представили Чернігівська спеціалізована школа "Надія", Чернігівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів імені Героя Радянського Союзу А.М.Темника, Новополтавська ЗОШ І-ІІІ ступенів., Стульневський НВК, Богданівська ЗОШ І-ІІІ ступенів.

У результаті спільної роботи усіх учасників медіафестивалю в області продовжено створення унікального освітнього та виховного контенту, який слід активно використовувати учителям у ході освітньої та виховної роботи під час навчально-виховного процесу та під час здійснення виховної роботи у позаурочний час; активно знайомити підлітків з напрацюваннями їх ровесників, обговорювати свої враження та сприяти подальшому розвитку творчої активності учнів.
Організований  у  закладах  перегляд  робіт з наступним активним обговоренням та підготовкою нових робіт дасть змогу реалізувати практичну складову, сприятиме створенню  унікальних  можливостей кожній дитинісамовиразитись та бути почутою. 
До списку кращих робіт увійшли роботи: 


18 квітня в рамках проведення IV Міжнародного освітнього Форуму «Особистість в єдиному освітньому просторі» (у режимі інтернет-конференцій) в актовому залі Класичного Приватного Університету відбулось офіційне вручення нагород переможців Міжнародних, Всеукраїнських та обласних конкурсів.
На святі були присутні:
  • Хівріч В.В. – заступник начальника управління освіти і науки
  • Огаренко В.М. - ректор КПУ
  • Гура О.І. - проректор КПУ
  • Пашков В.В. – ректор ЗОІППО
  • Гура Т.Є. - проректор ЗОІППО
  • Геннадій Білозуб - директор Запорізького регіонального підприємтсва компанії ВОЛЯ
  • Тетяна Галям - cпеціаліст зі зв'язків з громадськістю та пресою компанії ВОЛЯ та багато інших.
Серед учасників свята були  також педагоги та учні Богданівської школи на чолі з заступником директора Бистрицької Н.А. Враження про свято та фоторепортаж про участь у Медіафестивалі читайте на сайті Богданівської школи.
Хотілося, щоб було представлено більше робіт і від інших шкіл. На прикладі Богданівської школи можна побачити користь від проведеної роботи - працювали всі і діти і вчителі, робота в проекті здійснювалася однією командою -  командою всього учнівського та педагогічного колективів. Всі були зацікавлені, відчувається підтримка адміністрації школи. Роботу  навчального закладу відзначило і журі Медіафестивалю. Бажаємо всім успіхів та подальших перемог. Вам є що показати та представити і в інших конкурсах. Є над чим задуматися і спонсорам, щоб забезпечити доступ школи до швидкісного Інтернету. 





Немає коментарів:

Дописати коментар