19 лютого 2013 р.

РМО вихователів дошкільних та різновікових груп «Формування професійної компетентності вихователя в умовах оптимізації педагогічної діяльності»

          19 лютого 2013 року на базі комунального дошкільного навчального закладу  ясел-садка «Сонечко» Чернігівської селищної ради відбулося районне методичне об’єднання вихователів дошкільних та різновікових груп «Формування професійної компетентності вихователя в умовах оптимізації педагогічної діяльності». Учасники заходу мали можливість відвідати заняття з художньої праці у старшій групі  (вихователь Степаненко Л.В.), на якому діти готували подарунки до Дня захисника Вітчизни.
 В ході роботи керівник РМО вихователь Крюкова О.О. надала експрес-інформацію щодо організації трудової діяльності дошкільників відповідно до вимог Базової програми розвитку  дитини дошкільного віку «Я у світі».
          В практичній частині методичного об’єднання методист районного методичного кабінету Абрамова Л.О. провела тренінг «Психологічні аспекти педагогічної взаємодії». Логопед Саєнко С.М. увазі педагогів запропонувала  практичні поради щодо розвитку мовлення дітей під час трудової діяльності. Учасники отримали для практичного використання методичні рекомендації, узагальнені методичним кабінетом відділу освіти,  щодо  створення умов для реалізації трудового виховання дітей у дошкільних закладах. Вихователі   мали можливість познайомитися з матеріалами досвіду роботи вихователя-методиста  Колоди Н.В. «Вплив нетрадиційних методів художньої праці на розвиток творчих здібностей дітей старшого дошкільного віку», який педагог представляла на районному конкурсі «Методист року-2012» та здобула перемогу.
           
Саєнко Т.А., методист

Немає коментарів:

Дописати коментар