26 квітня 2016 р.

РМО вихователів "Підготовка дітей до школи"



26 квітня 2016 року на базі ясел-садка «Сонечко» Чернігівської селищної ради проходило РМО вихователів «Підготовка дітей до школи». В ході роботи розглянуто питання:
- підготовка дітей до  навчання грамоти: мета, завдання, зміст підготовки; особливості організації підготовчої роботи до навчання грамоти з дітьми п’ятого  року;
-вимоги програм  щодо навчання старших дошкільників грамоти;
   -методика роботи зі старшими дошкільниками: по формуванню початкових уявлень про речення; з навчання звукового аналізу слова; засвоєння складової структури слова і наголосу. Учасники переглянули заняття з дітьми старшої групи «До країни Граматики» (вихователь Беспала О.Л.).

         Логопед Саєнко С.М. детально зупинилася на питанні щодо нових підходів заучування віршів з дітьми дошкільного віку: за допомогою підготовлених схем, одночасного малювання, рухів. Педагоги переконалися в доцільності використання інноваційних технологій: вони не лише допомагають збагатити словниковий запас дітей, але й сприяють розвитку їх пізнавальної активності й образного мислення, формуванню мовленнєвої  компетенції дитини; стимулюють розвиток уваги, сприймання, фантазії, уяви, активізують зв’язне мовлення; допомагають подолати сором’язливість та невпевненість у собі. Присутні отримали практичний матеріал для організації відповідної роботи.

Немає коментарів:

Дописати коментар