22 січня 2018 р.

Як ми Різдво на Прикарпатті зустрічали

Різдвяні свята… Завжди сподіваєшся на казкове диво. Саме  таким дивом  стала поїздка учнів Чернігівського району на Прикарпаття з 4 по 13 січня 2018 року. Гостинні господарі Прикарпаття підготували для чернігівців цікаву культурно-етнографічну програму. Учні  побували у мальовничих місцях Богородчанського району: Так, у культурно-мистецькому центрі "Скарбниця" районного Палацу культури смт Богородчани було організовано свято за сприяння районної державної адміністрації та з нагоди Різдвяних свят. Вітали нас із новорічно-різдвяними святами заступник голови райдержадміністрації Василь Поштарюк, працівники районного Палацу культури та народного аматорського  колективу «Ми - українці». Вони побажали дітям гарного  Різдва, вручили солодкі подарунки та організували цікаве свято. побували на екскурсії в м. Івано-Франківську, а саме на площі Ринок
біля Різдвяної ялинки, відвідали фортечну галерею Бастіон, яка вміщує кав’ярню, галерею сучасного мистецтва "Арт на Мур", магазини кераміки, одягу у етнічному стилі, ювелірних прикрас, все для рукоділля та виготовлення прикрас, картин з виглядами міста та ін. Побачили Ратушу, до речі, це єдина в Україні світська споруда, яка має позолочений купол та музей мистецтв Прикарпаття, що знаходиться на майдані Шептицького, і є скарбницею образотворчого мистецтва Прикарпатського краю. В селі Манява завітали на територію Манявського скиту–це православний чоловічий монастир біля річки Манявка. Зі споруд монастиря збереглися кріпосні стіни і руїни монастиря, де відкрито діючий історико – архітектурний музей. Мали можливість відвідати центр «зеленого» туризму-містечко Яремче, розташоване на річці Прут та водоспад Пробій,  завітали на виставку-ярмарок виробів різних видів народного мистецтва місцевих народних умільців.   . Родини педагогів Богородчанського району  шкіл запросили членів чернігівської делегації у свої домівки, щоб показати, як проходять приготування до Різдва. Господарі щиро подарували гостям  турботу,  увагу, долучили до родинних традицій.

На Прикарпатті учні здобували знання про  українські народні новорічні та різдвяні колядки, щедрівки, віншування. Діти «наколядували» чималу суму грошей, навчилися щедрувати та віншувати. Хай добрі справи наших дітей  дарують радість та натхнення людям!

Нехай малий Ісус на сіні, що в темну ніч на світ прийшов,

Дарує вам і Україні Надію, Віру і Любов!


Немає коментарів:

Дописати коментар