21 жовтня 2015 р.

РМО вихователів ДНЗ та НВК "Підготовка дітей до школи"

20.10.2015 року на базі ясел-садка «Сонечко»  Чернігівської селищної ради пройшло засідання РМО вихователів дошкільних навчальних закладів та навчально-виховних комплексів «Підготовка дітей до школи».
         В ході роботи акцентувалася увага на питаннях щодо збереження та підтримки здоров’я майбутнього учня, психологічних чинників шкільної адаптації.
Детально зупинилися на змістових напрямах роботи у 2015-2016 навчальному році (лист Міністерства освіти і науки від 20.05.2015 №1/9-249 «Щодо організації освітньої роботи в дошкільних навчальних закладах у 2015/2016 навчальному році»):
-патріотичне виховання;
-екологічне виховання;
-формування основ здорового способу життя;
-комунікативно-мовленнєвий розвиток дошкільників.
Осторонь уваги не залишилося питання розкладу занять, враховуючи  гранично допустиме навчальне навантаження на дитину, що встановлено наказом МОН України від 20.04.2015 «Про затвердження гранично допустимого навчального навантаження на дитину у дошкільних навчальних закладах різних типів та форми власності». Слухачі отримали орієнтовне навчальне навантаження  на дитину  за віковими групами та видами навчальної діяльності, розроблене Департаментом освіти і науки та ЗОІППО.
         Консультація логопеда «Здоров’язберігаючі технології у роботі з дітьми дошкільного віку» та практичний  показ переконали педагогів у тому, що найбільшу радість діти отримують від роботи, яка дозволяє їм розкривати свої можливості і здібності. Створюючи спеціальні умови  для активізації  здоров’язберігаючого потенціалу, педагог підвищує рівень знань дітей про здоров’я, викликає мотивацію  до ведення здорового способу життя,  підвищує рівень практичних умінь і навичок його дотримання.
         Присутні мали можливість переглянути інтегроване заняття з дітьми старшої групи (вихователь Маслюк І.М.) «Водичка, водичка, Слухання оповідання  В.О.Сухомлинського «Камінь»; на допомогу в організації навчально-виховного процесу отримали методичні рекомендації  щодо формування основ патріотичного виховання дітей дошкільного віку засобами народознавства.
         Вихователі представили цікавий наочний матеріал для батьків по підготовці дітей до школи.

         

Немає коментарів:

Дописати коментар