25 листопада 2014 р.

Інформатика у початкоій школі



Автор фото: Кікоть О.І.
19-21 листопада 2014 року у Чернігівському районі на базі Чернігівської ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Героя Радянського Союзу А.М.Темника відбувся тренінг «Методика викладання інформатики у початковій школі» для вчителів початкових класів та вчителів інформатики, які викладають курс «Інформатика» у початкових класах. Тренінг проводили методисти обласного науково-методичного центру початкової освіти КЗ «ЗОІППО» Миронюк Олена Іванівна та Іванісова Світлана Іванівна. Викладачі націлили педагогів на ретельне ознайомлення з програмою курсу, планування етапів уроку з організованою роботою за комп’ютером, безпечне використання ІКТ в навчальному закладі. Тренери
сприяли підготовки вчителів до цілеспрямованого формування інформаційної компетентності у дітей молодшого шкільного віку, використання інформаційних технологій у початковій школі, розглянули питання методики викладання інформатики, ознайомили з педагогічними програмними засобами, що використовуються у навчальному процесі, навчально-методичною літературою. Під час практичної роботи слухачі отримали завдання проаналізувати зміст певних параграфів підручників «Інформатика, 2 клас» різних авторських колективів, співставити поданий матеріал з вимогами Програми з інформатики та скласти розширений конспект уроку для учнів 3 класу. Після обговорення та аналізу конспектів уроків проведено залік, під час якого вчителі підтвердили знання, уміння й навички, отримані у ході роботи тренінгу. На завершення роботи тренінгу слухачі тренінгу отримали «Сертифікати», які дають право на викладання предмета «Інформатика» у початкових класах. Миронюк О.І. та Іванісова С.І. привітали учасників зібрання з хорошими успіхами, побажали ще кращих результатів при викладанні предмета «Інформатика».  
Педагогічні працівники закладів освіти Чернігівськоїго району, районний методичний кабінет висловлюють щиру подяку методистам обласного науково-методичного центру початкової освіти КЗ «ЗОІППО» Миронюк Олені Іванівні та Іванісовій Світлані Іванівні за якісне та змістовне проведення тренінгу.

Немає коментарів:

Дописати коментар