21 березня 2013 р.

Зовнішнє незалежне оцінювання

Зовнішнє незалежне оцінювання. Тема,  яка турбує майже кожного випускника школи та  батьків. Для участі у ЗНО  зареєстровано майже 300 тисяч  учасників.
Частка випускників минулих років відносно загальної кількості зареєстрованих учасників становить близько 18%. Відповідно до календарного плану проведення зовнішнього оцінювання у 2013 році, абітурієнти ще мають три місяці для підготовки до тестування з обраних предметів. Основна сесія ЗНО розпочнеться 3 червня проведенням тесту з хімії.
Ті з абітурієнтів, хто вирішив ознайомитися з умовами проведення ЗНО та зареєструвався для участі у пробному зовнішньому незалежному оцінюванні, проходитимуть його 23 та 30 березня.
Нагадаємо, у 2013 році зовнішнє незалежне оцінювання буде проведено з 11 навчальних предметів: української мови та літератури, історії України, математики, всесвітньої історії, світової літератури, біології, географії, фізики, хімії, російської мови та однієї з іноземних мов - англійської, німецької, французької або іспанської.

Подібне тестування введено і для російських школярів. Тільки назва трохи інша - єдиний державний іспит. А проблеми, здається, ті ж самі. Хто готує учнів? Чи здатні діти самостійно, або на уроках підготуватися до таких іспитів при умовах звичайної школи? І що буде вчителю. якщо його учні не здадуть ЗНО, або покажуть нижчий рівень навчальних досягнень, ніж був у школі? Як відобразиться це на рейтингу навчального закладу, який пропонує запровадити Міністерство освіти? На оптимізації шкіл району? Цікаві роздуми щодо підготовки учнів на блозі учителя Ясинської Світлани Георгіївни, вчителя м.Череповець у повідомленні «Что будет учителям, если мы не сдадим ЕГЭ?»
Дійсно, що ж буде вчителям?

1 коментар: