18 лютого 2020 р.

Щодо участі у конкурсі Творчий вчитель – обдарований учень


Відділ освіти, молоді та спорту Чернігівської селищної ради Чернігівського району Запорізької області відповідно до листа Департаменту освіти і науки Запорізької обласної державної адміністрації від 30.01.2020 № 344/03.2-18 «Щодо участі у конкурсі Творчий вчитель – обдарований учень», інформує, що Інститут обдарованої дитини Національної академії педагогічних наук України та Національний центр «Мала академія наук України» проводить VIІІ-ий Всеукраїнський конкурс «Творчий вчитель – обдарований учень».
Головна мета конкурсу – створення умов для творчої реалізації педагогів, поширення їх інноваційного досвіду щодо упровадження в практику роботи сучасного педагога особистісно-орієнтованих, практико спрямованих
, компетентнісних підходів до освіти обдарованих дітей та молоді, ідей STEM та спеціалізованої освіти наукового спрямування; підвищення ролі та статусу творчих педагогів в педагогічних колективах.
Основні завдання конкурсу:
  • виявлення досвіду кращих педагогів, які ефективно використовують інноваційні форми і методи роботи з обдарованими дітьми та молоддю зокрема з STEM напрямів (природничий, математичний, інженерний, винахідницький, конструкторський);
  • популяризація педагогічних здобутків педагогів-новаторів та інших учасників навчально-виховного процесу;
  • створення інформаційного освітнього простору, поповнення банку інноваційних робіт педагогів, спрямованих на розвиток особистості учня;
  • організація методичної підтримки учасників освітнього процесу з питань виявлення, розвитку та підтримки обдарованості
До участі у конкурсі запрошуються: керівники навчальних закладів, вчителі, класні керівники, психологи; керівники гуртків загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів як державної, так і недержавної форми власності; працівники дошкільних навчальних закладів та центрів раннього розвитку дитини; студенти вищих навчальних закладів, науковці.
Умови участі у VIІІ-ому Всеукраїнському конкурсі «Творчий вчитель – обдарований учень» визначено у Положенні про конкурс. Інформація про конкурс висвітлюється та на Інтернет-сторінці http://teacher.iod.gov.ua.
Просимо довести зміст даного листа до педагогічних працівників підпорядкованого Вам закладу та сприяти участі у Конкурсі.

Немає коментарів:

Дописати коментар