16 квітня 2018 р.

ВЗАЄМОДІЄМО АКТИВНО

У рамках реалізації проекту «Дитина. Родина. Громада», на базі КЗ НВК «Основа» пройшов практичний семінар «Впровадження принципів раннього втручання у громадах Запорізької області — позитивний досвід Преображенської ОТГ». Організаторами семінару виступили ГО «Запорізька обласна організація «Аутизм. Свідоме батьківство», Місцева асоціація органів місцевого самоврядування «Регіональний центр розвитку спроможних територіальних громад Запорізької області» та Преображенська ОТГ.  Єдиною на сьогодні ОТГ в Україні, де була створена і успішно працює команда фахівців раннього втручання, є Преображенська громада, досвід яких є дійсно унікальний  як для Запорізької області, так і для усієї України.
На семінарі обговорювалися  питання розуміння суті послуги раннього втручання, її успішного впровадження, особливості роботи команд раннього втручання, хто може навчити команду, як батьківська спільнота може співпрацювати і допомагати своїм громадам.
На першій частині семінару «Раннє втручання – від ідеї до громади», модератором якої була Аліса Макаріхіна, виконавчий директор МАОМС «Регіональний центр розвитку спроможних територіальних громад Запорізької області», виступили Сідун В.А. –  Преображенський сільський голова, Сергій Піщулін – координатор проекту  «Дитина. Родина. Громада», співзасновник  ГО «Запорізька обласна організація «Аутизм. Свідоме батьківство» (м.Бердянськ), Олена Скрипко – координатор програми «Батьки за раннє втручання в Україні» (м.Київ), Тетяна Міщук – завідувач відділенням раннього втручання навчально-реабілітаційного центру «Джерело» (м. Львів), Світлана Дяченко – директор КЗ «НВК «Основа» Преображенської сільської ради.
Команда спеціалістів з надання послуги раннього втручання, у складі логопеда, психолога, медсестри з ЛФК, лікаря, соціального працівника, розповіли про досвід роботи з сім’ями, які звернулися до Центру раннього втручання, який створений при КЗ «НВК «Основа».
Друга частина семінару складалася із двох панелей. На першу панель з питанням «Як запустити раннє втручання у громаді» зібралися адміністратори і фахівці, які працюють у сферах освіти, медицини, соціальної служби. На другій панелі батьківська спільнота обговорювали питання батьківського руху в Запорізькій області, як створити батьківське об'єднання.
Наприкінці семінару, у неформальному спілкуванні, учасники обмінялися враженнями.

Немає коментарів:

Дописати коментар