9 грудня 2015 р.

Школа здорової дитини

04.12.2015 року на базі ясел-садка «Сонечко» Чернігівської селищної ради пройшло засідання «Школи здорової дитини». Тема зустрічі: «Здорова дитина-щаслива дитина». Робота слухачів була зорієнтована на розширенні уявлення про поняття «здоров’я людини», про профілактику та способи його збереження, спонукання до співпраці з батьками задля психічного та емоційного благополуччя сім’ї. В ході роботи педагоги отримали поради: як допомогти здоров’ю дитини, навчити співпереживати, налаштувати дітей на позитивні емоції в різних життєвих ситуаціях, спонукати до позитивного мислення.

Практичний перегляд  спортивної розваги в середній групі (вихователь Степаненко Л.В.), вправи «Що я роблю для того, щоб бути здоровою людиною», «Портрет здорової дитини», ігри «Дитина», «Від серця до серця», які проведені разом із слухачами  переконали, що важливим є формування в дошкільнят мотивації до здорового способу життя. Здорова дитина не лише рідко хворіє, а й активніша, грається, спілкується з однолітками, легко йде на контакт з дорослими, адекватно сприймає як невдачі та зауваження, так і удачі, похвалу,  має достатній рівень розумового розвитку, який відповідає її віку.

Слідуюча зустріч запланована на лютий 2016 року. Учасники познайомляться з різними здоров’язберігаючими технологіями та особливостями їх використання в умовах дошкільного закладу.

Немає коментарів:

Дописати коментар