20 жовтня 2014 р.

Вчитель року-2015

Запрошуємо до участі у конкурсі "Вчитель року-2015". Наказ відділу освіти про проведення Конкурсу буде видано після надходження відповідного наказу Департаменту освіти і науки Запорізької ОДА. Особливості проведення конкурсу читайте далі або за посиланням:http://pedpresa.com.ua.
17 жовтня під головуванням заступника міністра освіти і науки Павла Полянського відбулося засідання центрального оргкомітету Всеукраїнського конкурсу «Вчитель року-2015», на якому було озвучено необхідні зміни до умов проведення конкурсу, критеріїв оцінювання конкурсантів, а також – формування складу журі. 
Павло Полянський наголосив, що формат конкурсу «Вчитель року» буде змінений, аби вибір кращих учителів країни відбувався максимально відрито і за участі громадськості. Адже через забюрократизованість і формалізм у підготовці матеріалів конкурсантів та інформаційну закритість конкурсу виникає певна недовіра до його результатів, тому сьогоденний формат себе вичерпав. «Відтепер усі кроки журі мають бути відкритими – громадськість повинна знати, якою кількістю балів і за що оцінює учасника кожен із членів журі. В Інтернеті мають розміщуватися відеоматеріали про всі етапи конкурсу, уроки конкурсантів тощо», – додав заступник міністра.

Відповідно, найпершими завданнями центрального оргкомітету Конкурсу було визначено: окреслення чітких критеріїв оцінювання учасників, щоб уникнути суб’єктивізму журі у виборі переможців; залучення громадськості до відбору кращих учителів для участі в Конкурсі; інформаційна підтримка та «інтернетизація» всього перебігу Всеукраїнського конкурсу «Вчитель року», зокрема – висвітлення фінального етапу на телеекранах, а також формування складу журі здебільшого за участі фахових та авторитетних учителів, а не чиновників чи вчених.
Окрім того, учасники засідання розглянули можливість залучення громадських організацій до відбору вчителів на першому етапі Конкурсу, обговорили питання посилення мотивації вчителів для участі, а також – оцінювання блогу вчителя як одного з нових критеріїв. Щодо нововведень, то вже цього року в складі журі переважатимуть вчителі, що були переможцями і лауреатами Конкурсу попередніх років. Також уперше до складу журі буде залучено психолога і методиста Інституту післядипломної освіти.
Відповідно до Наказу МОН (№ 1053 від 18.09.2014), до 15 грудня 2014 року буде запропонований склад журі третього (фінального) туру Конкурсу, а до 10 лютого 2015 року департаменти (управління) освіти і науки ОДА та Київської МДА мають надіслати інформацію щодо учасників фіналу Конкурсу «Вчитель року – 2015».

Немає коментарів:

Дописати коментар