18 грудня 2013 р.

РМО вихователі дошкільних груп

17 грудня 2013 року на базі комунального дошкільного навчального закладу ясел-садка «Посмішка»  Чернігівської селищної ради відбулося районне методичне об’єднання вихователів старших груп. В ході засідання розглянуто питання щодо інклюзивної освіти як прогресивної тенденції у розвитку сучасної освітньої системи. Акцентувалася увага на тому, що здійснення виховної роботи з дошкільниками пе­редбачає високий рівень гендерної культури вихо­вателя. Від використання ним виховних траєкторій залежить реальне рішення реконструкції тради­ційних культурних обмежень у розвитку особистості дошкільника, створення умов для максимальної ре­алізації і розкриття здібностей дівчаток і хлопчиків у процесі педагогічної взаємодії.

            Учасники  отримали методичні рекомендації щодо поліпшення якості навчально-виховного процесу шляхом використання інформаційно-комунікаційних технологій. Комп'ютерні технології покликані стати невід'ємною частиною цілісного освітнього процесу, значно  підвищувати його ефективність. Тому рівень комп'ютеризації разом з кадровим і методичним забезпеченням навчального процесу є вирішальним показником оцінювання дієздатності не тільки сучасної школи, а й дошкільного закладу. Педагоги мали можливість переглянути заняття у старшій групі з використанням мультимедійного забезпечення «Розкажу про Україну» (вихователь Середа О.І.).
            В роботі РМО взяла участь вчитель-логопед Саєнко С.М., яка зосередила увагу на використанні в різних режимних моментах кінезіологічних вправ: «Незвичайне крокування», «Горизонтальна вісімка», «Уважні звірята», «Око-мандрівник» та інших. Вихователі переконалися, що своєчасна корекційно-оздоровча робота сприяє розвитку відповідних психічних функцій. Кожен учасник отримав практичний матеріал для роботи з дітьми та батьками.
  




Немає коментарів:

Дописати коментар