29 січня 2013 р.

Робота консультпункту для вихователів груп раннього віку

25.01.13 року на базі  комунального дошкільного навчального закладу ясел-садка «Сонечко» працював консультпункт для вихователів груп раннього віку. Учасники зупинилися на питаннях підбору і використанні іграшок для малят та вихованні у них самостійності. З метою виявлення, конкретизування знань батьків щодо підбору та використання іграшок, розширення знань про різні способи дій з  ігровим матеріалом керівник консультпункту  Беспала О.Л.
провела тренінгові заняття «Тато, мама, я-грається вся сім’я». Увазі дорослих запропоновано міні-лекцію «Навчимо дитину гратися і відкриємо вікно у світ людських стосунків і речей». У грі «Запитання, відповіді» слухачі аналізували різні ситуації щодо ролі іграшки в житті малят, пропонували варіанти вирішення проблем. Під час проведення творчої гри  «Я буду вчити дитину гратися» дали дорослим змогу обрати правильний іграшковий матеріал для дітей, створити ігрову ситуацію.
         Вихователі мали змогу побувати на цільовій прогулянці, яку провела з малятами вихователь Маслюк І.М. Різноманітна змістова діяльність допомогла зробити прогулянку цікавою. Діти одночасно  оволодівали розумовими і тактичними діями.
         Педагоги обмінялися думками щодо асортименту іграшок для дітей раннього віку, який має забезпечити вдосконалення сенсорного досвіду малюків, підготувати їх до засвоєння сенсорних еталонів, розуміння призначення предметів, оволодіння способами дії з ними. Вихователь комунального дошкільного навчального закладу ясел-садка «Вишенька» Богданівської сільської ради Гуменюк Г.В. продемонструвала пальчиковий театр, персонажі якого зв’язані власноруч з ниток. Педагог зазначила, що діти залюбки слухають казки, наглядно знайомляться з головними героями.  В ході роботи  вихователі переконалися, що предметно-ігрове середовище, в якому діє дитина перед дошкільного віку, має бути для неї невичерпним, інформативним, здатним задовольняти потреби в новизні.
         

Немає коментарів:

Дописати коментар